A & R Carton käynnistää ikävät yt-neuvottelut

1.8.2017

Elintarvikepakkauksia kartongista valmistava A & R Carton aloittaa yt-neuvottelut maanantaina 7.8. Taustalla on jo pitkään laskenut tilauskanta. Työnantajan mukaan uhkana on koko Kauttualla sijaitsevan tehtaan tuotannon lakkauttaminen ja siirtäminen yrityksen muihin tehtaisiin. Yrityksellä on tehtaat muun muassa Inkeroisissa, Lundissa Ruotsissa ja Tabasalussa Virossa.

Työnantajan alustavan arvion mukaan suunnitellut toimenpiteet johtaisivat enintään 60 työntekijän irtisanomiseen. Tuotannossa työskentelee 60 teamilaista. Neuvottelut eivät koske myynnin ja rakennesuunnittelun henkilöstöä.

Yrityksessä on noin vuoden aikana käyty jo kahdet yt-neuvottelut. Viimeksi keväällä yritys irtisanoi seitsemän kirjatyöntekijää ja yhden toimihenkilön.

Työntekijöiden pääluottamusmies Janne Aalto kertoo, että tunnelma tehtaalla on ollut apea työnantajan ilmoituksen jälkeen, vaikka se ei välttämättä täytenä yllätyksenä tullutkaan.

– Maanantaina aletaan neuvotella ja pyritään siihen, että saataisiin tuotanto jatkumaan Kauttualla. Niin kauan kuin päätöksiä ei ole tehty, on toivoa, hän sanoo.

Yhteistoimintaneuvottelujen on määrä päättyä aikaisintaan kuuden viikon kuluttua neuvottelujen aloittamisesta. ST