Huber Packaging irtisanoo koko painon henkilöstön

5.10.2017

Huber Packaging Oy:n yt-neuvottelut ovat päättyneet. Yhtiö on ilmoittanut päätöksestään henkilöstölle ja lopputulema on teamilaisten kannalta tyly.

Yhtiö muuttaa toimitilansa Vantaalle ja lakkauttaa samalla koko painon toiminnan sekä osan muista tuotantolinjoista.

Yt:n tuloksena 22 työntekijää irtisanotaan. Irtisanotuista painon osuus on 11 henkilöä, joista 7 teamilaisia.

Pääluottamusmies Mikko Torvi on pettynyt neuvottelutulokseen. Torvelle jäi neuvotteluista kuva, että päätökset oli tehty jo aiemmin. Myös hänen työsuhteensa päättyy painon lakkauttamisen myötä.

Torvi toimii myös TEAMin isoimman ammattiosaston Helsingin Kirjatyöntekijöiden puheenjohtajana ja kertoo kehityksen painoalalla olevan samansuuntaista monessa yhdistyksen jäsenten työpaikassa.­

– Yritykset eivät ole investoineet ajoissa konekaluston päivittämiseksi ja siitä syystä työt valuvat nyt Suomen rajojen ulkopuolelle. Keski-Euroopan koneet ovat tehokkaampia ja se laskee työyksikkökustannuksia merkittävästi, Torvi toteaa.

– Myös erilaisten pakkausten markkina on pienentynyt, jolloin kansainvälisille konserneille on hyödyllisempää keskittää toimintojansa sinne, missä koneista saadaan parempi teho ulos, Torvi lisää.

Kaikille irtisanotuille työntekijöille on jaettu irtisanomislaput tänään 5.10. ilmoituksen yhteydessä. Irtisanotuilla ei ole työntekovelvoitetta irtisanomisaikana.

Työntekijät poistuivat työpaikaltaan välittömästi.

– Onneksi meillä työntekijöillä on niin hyvä yhteishenki, että suuntaamme tästä yhdessä nyt pizzalle ja oluelle pohtimaan omaa tulevaisuuttamme ja käymään läpi tapahtunutta, Torvi jatkaa. EM