Jäsenyys

TEAM Teollisuusalojen ammattiliiton ry:n ammattiosaston  jäseniksi voivat liittyä TEAMin sopimusaloilla työskentelevät ja oppilasjäseniksi TEAMin aloille opiskelevat. Alaikärajaa ei ole, mutta työttömyysturvaan on oikeus vasta 17-vuotiaana.

Oma ammattiliitto antaa turvaa työelämän hankalissa tilanteissa, joissa ihminen yksin on voimaton. Ongelmat pitää hoitaa yhdessä, sillä yhteistyö on voimaa. Siksi ammattiliitot ja ammattiosastot on perustettu. Siksi ay-liike on syntynyt.

Ammattiyhdistysliikkeen toiminta perustuu edelleen samaan ajatukseen: voimien yhdistämiseen ja solidaarisuuteen. Koska valtaosa ay-työstä tehdään vapaaehtoisvoimin, jäsenyys liitossa merkitsee myös mahdollisuutta vaikuttaa ja osallistua.

TEAMin tärkein jäsenetu on työehtosopimus. Se syntyy jäsenten yhteistyön tuloksena. Mitä enemmän liitolla on jäseniä, sen paremmin sen ääntä kuullaan. Jäsenyys tarjoaa muitakin etuja. Tutustu niihin tästä.

Liity TEAMin jäseneksi tästä.

Olen liittynyt jäseneksi koska...


"Se tavallaan kuuluu asiaan. Se tuo sillä tavalla turvaa, jos joutuu työttömäksi tai lomautetuksi."
Markku Mikkelistä

"Se on sukuvika. Meillä on kaikki kuuluneet liittoon. Äiti ja kaikki sisarukset ovat olleet mukana ammattiyhdistysliikkeessä ja jossakin määrin politiikassakin. Haluamme vaikuttaa."
Matti Siilinjärveltä

"Kun tulin nykyiseen työpaikkaani, niin ilman muuta liityin.
Anneli Ruotsinpyhtäältä

"Minua houkuteltiin, ehkä luottamusmies työpaikalla."
Hannele Kokkolasta

"Liityin heti kun menin nykyiseen työpaikkaan. Ei siitä ollut kahta puhettakaan."
Pasi Kalvolasta

"Kaikki kuuluivat liittoon. Täytyy sanoa, että tänä päivänä nykyisessä työelämässä ammattiliiton arvostus on silmissäni noussut kovasti."
Pekka Alavieskasta